Image11

Modern Grey Walk-in Wardrobe

About the Project

Designing and installing an expansive walk-in wardrobe in a converted attic bedroom is no easy feat, but we collaborated closely with the client to maximise the storage potential whilst also keeping their space calm and balanced.

 

We specifically arranged the wardrobe units around the layout of the loft, minimising the risk of clutter in such a small space. The left side of the walk-in wardrobe is built up to the ceiling, which makes a striking feature of the overhead angles, whilst the right hand side offers up a series of practical cubby holes. Due to the layout of the space however, these cubby holes and the items stored within are only visible when stood in the walk-in wardrobe itself, which allows the rest of the space to retain its elegance.

 

Colour was also a significant factor​ in this project, as anything too bold would likely ruin the requested relaxed atmosphere. With this in mind, we used a combination of light grey, grey and black Valchromat in order to give the space some depth and definition without causing any headaches.

 

That’s not to say there isn’t any character to this project, though. We put plenty of standout style into the details of this piece. The units themselves are finished internally with a distinctive lacquered walnut veneer that matches the room’s pre-existing woodwork and is a natural contrast to the birch plywood drawers with eye-catching dovetail detailing.

 

Perhaps our favourite element of this project is those incredible knurled brass handles. Not only do they add the perfect softened highlight to the room, over time they’ll patina beautifully to offer even more subtle character and cool colouration.