Image11

Forge Bakehouse

About the Project

We leapt at the chance to fit out the best bakery in Sheffield, Forge Bakehouse.

 

The project was split into two, with a shop front on the ground floor and a cafe area upstairs.

 

The CNC-patterned birch plywood counter keeps the downstairs space looking clean, light and inviting with the spray-lacquer finish adding a subtle shine whilst also protecting the hardworking surface.

 

Upstairs we went for a cosier atmosphere, designing the patterned ceiling above the staircase to soften the space as well as the eye-catching slotted paneling that houses the prep area and planter.

 

The elegant communal tables upstairs are made from pine with recessed dovetailed oak runners that complement the pine and help to keep the long tops level and stable.