Image11

Archive

One of two kitchens that was featured on Grand Designs.​ This kitchen is made from Valchromat, a high density manufactured board that is stained while being manufactured.​ It features a long run of tall black units, housing larder units, worktop sections, a fridge, a freezer, a tall drawered unit and a book case.​

[vc_row][vc_column offset="vc_col-lg-8 vc_col-md-12"][vc_row_inner css=".vc_custom_1571136476761{margin-bottom: 10px !important;}"][vc_column_inner][vc_single_image image="8505" img_size="full" alignment="center"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class="work-gallery-featured-image"][vc_column_inner][vc_column_text] [foogallery id="8477"] [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column offset="vc_col-lg-4 vc_col-md-12"][vc_column_text el_class="project-content-heading"] About the Project [/vc_column_text][vc_column_text el_class="project-content-content"]We leapt at the chance to fit out the best bakery in Sheffield, Forge Bakehouse.   The project was split into two, with a shop front on the ground floor and a cafe area upstairs.   The CNC-patterned birch plywood counter keeps the downstairs space looking clean, light and inviting with the spray-lacquer finish adding a subtle shine whilst also protecting the hardworking surface.   Upstairs we went for a cosier atmosphere, designing the patterned ceiling above the staircase to soften the space as well as the eye-catching slotted paneling that houses the prep area and planter.   The elegant communal tables upstairs are made from pine with recessed dovetailed oak runners that complement the pine and help to keep the long tops level and stable.[/vc_column_text][vc_custom_heading text="Location" font_container="tag:h4|text_align:left" use_theme_fonts="yes" el_class="project-content-meta-heading"][vc_column_text el_class="project-content-meta-content"]Abbeydale Road[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column offset="vc_col-lg-8 vc_col-md-12"][vc_row_inner css=".vc_custom_1571136476761{margin-bottom: 10px !important;}"][vc_column_inner][vc_single_image image="8503" img_size="full" alignment="center"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class="work-gallery-featured-image"][vc_column_inner][vc_column_text] [foogallery id="8499"] [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column offset="vc_col-lg-4 vc_col-md-12"][vc_column_text el_class="project-content-heading"] About the Project [/vc_column_text][vc_column_text el_class="project-content-content"]This already distinctive bathroom called for a cabinet with character, so we took some extra special steps to ensure that it fit the bill.   The yellow Valchromat cupboard doors feature a custom CNC-cut pattern that compliments the hexagonal tiling on the walls and floor. The unit is also capped off with an extra think 50mm birch ply top that both houses and supports a raised inset sink.[/vc_column_text][vc_custom_heading text="Location" font_container="tag:h4|text_align:left" use_theme_fonts="yes" el_class="project-content-meta-heading"][vc_column_text el_class="project-content-meta-content"]Netheredge[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column offset="vc_col-lg-8 vc_col-md-12"][vc_row_inner css=".vc_custom_1571136476761{margin-bottom: 10px !important;}"][vc_column_inner][vc_single_image image="8466" img_size="full" alignment="center"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class="work-gallery-featured-image"][vc_column_inner][vc_column_text] [foogallery id="8451"] [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column offset="vc_col-lg-4 vc_col-md-12"][vc_column_text el_class="project-content-heading"] About the Project [/vc_column_text][vc_column_text el_class="project-content-content"]Designing and installing an expansive walk-in wardrobe in a converted attic bedroom is no easy feat, but we collaborated closely with the client to maximise the storage potential whilst also keeping their space calm and balanced.   We specifically arranged the wardrobe units around the layout of the loft, minimising the risk of clutter in such a small space. The left side of the walk-in wardrobe is built up to the ceiling, which makes a striking feature of the overhead angles, whilst the right hand side offers up a series of practical cubby holes. Due to the layout of the space however, these cubby holes and the items stored within are only visible when stood in the walk-in wardrobe itself, which allows the rest of the space to retain its elegance.   Colour